Prozivkom igrača i predstavljanjem novog šefa stručnog štaba, Radnik je sinoć zvanično započeo prvi radni dan nove sezone. Prozivci je prisustvovalo kompletno rukovodstvo kluba, a dobrodošlicu igračima poželeo je najpre prvi čovek Radnika, Stanislav Tončev, nakratko se za osvrćući na minulu sezonu:
 
"Ispunio je Radnik sve ciljeve u prošloj sezoni, prvi je bio opstanak a drugi stabilizacija kluba kroz ugovore na duži period. Velika stvar je da iz ovako male sredine imamo jedini u Super ligi reprezentativca u A reprezentaciji, golmana Vasiljevića, i jedan smo od četiri kluba koji daju  igrače na završnom turniru u Trstu U21-reprezentacije, mislim na našeg Zlatanovića.
 
Verujem da će to biti podsticaj za sve mlade igrače Radnika u budućem periodu. Želim da se svima zahvalim na fer odnosu i poštovanju prema klubu i svima nama želim uspeha u periodu pred nama"
 
 
Tončev je zatim pozdravio novog šefa struke i ne štedeći reči hvale, ukratko ga predstavio timu:
 
"Nekad najperspektivniji trener u Srbiji danas je stigao u Surdulicu. Koliko vredi pokazuju rezultati: prvi je bio sa Modričom, dok je sa Borcem iz Banja luke igrao Evropu. U dva navrata je i bio u Radniku, ostvario je dobre rezultate i red je da se po treći put vrati u naš klub.
 
Ovo mu je i šansa da vrati karijeru u smeru u kakvom je trebala davno da se kreće, a što se tiče naših zajedničkih ambicija, Božičić mi je rekao:"Sa mnom ćete igrati fudbal, ili ćete biti peti ili ćemo se rastati". Volim da rizikujem i eto Božičića na našoj klupi"- rekao je Tončev.
 
"Čast mi je što sam po treći put pozvan da budem trener Radnika. Ovo je mnogo veća obaveza za mene jer je klub u višem rangu. Po dolasku ovde vidim jedan novi Radnik, veoma je velika razlika i ovo zaista pokazuje zbog čega je Radnik stabilan superligaš već duže vreme i izbacuje sjajne mlade igrače.
 
Malo je klubova koji to danas rade. Nadam se na ćemo nastaviti tim putem, pa čak i da podignemo lestvicu na viši nivo" - rekao je u obraćanju Slaviša Božičić.