Gradski većnik Nenad Đođević  i predsednik Skijaškog kluba ,,Besna Kobila”  Đorđe Dedinac održali su konferenciju za medije na kojoj je najavljeno Otvoreno prvenstvo Srbije u slalomu na rolerima, koje će tokom predstojećeg vikenda  biti održano u Vranju.

Tom prilikom, gradski većnik Nenad Đorđević izrazio je veliko zadovoljstvo zbog održavanja ovako značajnog sportskog događaja u našem gradu. ,,Pripremljena je veoma dobra organizacija u koju su pored Grada,  uključena i  javna preduzeća Vodovod, Komrad, Parking servis, Turistička organizacija, kao i Sportski savez.

Zbog velikog broja takmičara iz Srbije i inostranstva, važno je da naš grad predstavimo na najbolji mogući način i da budemo dobri domaćini svim učesnicima trke. Grad će uvek podržati ovakve događaje, a trudićemo se da ih u narednom periodu bude što više”, rekao je Đorđević.

Đorđe Dedinac predsednik Skijaškog kluba ,,Besna Kobila”  zahvalio se gradskom rukovodstvu i svima koji su podržali organizaciju ovog takmičenja. ,, Otvoreno prvenstvo Srbije u slalomu na rolerima biće održano u centru grada u Ulici Kralja Stefana Prvovenčanog, na delu od raskrsnice sa Lenjinovom ulicom,  do raskrsnice sa ulicama Moše Pijade i Jovana Hadživasiljevića.

U subotu 3. avgusta trka počinje u 16 sati, a u nedelju 4. avgusta u 10 časova. Prijavljeni su učesnici iz Letonije, Nemačke, Poljske, Češke, Slovačke i Italije.

Do sada je prijavljeno 95 takmičara i očekujem dobro druženje i sjajan spektakl. Takođe, u okviru ovog događaja  prvi put organizovan je i Roler kamp pod pokroviteljstvom Svetske roler federacije  na Besnoj Kobili”, dodao je Đorđević.

Organizator događaja je Skijaški klub ,,Besna Kobila”  pod pokroviteljstvom grada Vranja.