Vikend za nama obeležilo je Otvoreno prvenstvo u slalomu na rolerima, koje je održano na centralnim ulicama Vranja, uz veliki broj učesnika i gledalaca.

U kategoriji devojčica do šest godina, u subotu prvog dana trke, treće mesto  osvojila je Mina Stojanović iz Sportskog udruženja Extreme iz Niša, drugo je pripalo Danici  Ilić iz SK Besna kobila, a prva, u ovoj kategoriji je Petra Stojiljković iz istog kluba.

Dečaci  uzrasta do  šest godina, u  oba dana trke, imali su sledeći uspeh:  Lazar Antić iz SK Besna Kobila bio je  treći, drugi je njegov klupski drug Đurađ Ljubić, a prvo mesto zauzeo je  Lazar Spasić, takođe iz istog.

Treće mesto u kategoriji devojčica do osam godina, na takmičenju u subotu, pripalo je Dunji Đokić iz Niša, druga je bila Marta Branković iz niškog kluba Extreme-a, a prva je Dunja Arsić članica SK Besna kobila Vranje.

U kategoriji dečaka do osam godina, prvog dana trke, treće mesto osvojio je Slovenac Ogriz Terž iz Slovenije, drugi je Nikola Kostadinović iz Vranja, a prvo mesto osvojio je njegov rođeni brat Strahinja Kostadinović.

U kategoriji devojčica do deset godini, treća je Darija Antić iz Niša, drugo mesto pripalo je Maši Jović članici SK Besna kobila, a najbolja u ovoj kategoriji je njena klupska drugarica Petra Ljubisavljević.

 U istoj kategoriji, u muškoj konkurenciji, prvo mesto osvojio je Patrik Kapala iz Poljske.

U kategoriji devojčica do 12 godina, prvog dana trke, treća je Mitra Branković iz Niša, srebrnu medalju osvojila je Anastasija Stojanović iz SK Besna kobila, a zlato je osvojila Stefana Stojanović iz istog kluba.

U muškoj konkurenciji, do 12 godina,  treći je Špegelj Tire, drugi je Hendler Ajn, obojica članovi SK Vuzenica, a prvi u ovoj kategoriji je Georg Šmalc iz Letonije.

U kategoriji devojčica do 14 godina, oba dana srebrnom medaljom okitila se Kaja Sretić članica SK Besna kobila, a zlato je i u subotu i nedelju pripalo njenoj klupskoj drugarici Emiliji Arsić.

U kategoriji devojčica do 16 godina, prvog dana trke, treće mesto osvojila je Iga Bartovska iz Poljske, druga je Italijanka Katerina Sirigoi i prva Karolina Aratajči iz Poljske.

U kategoriji juniorki, oba dana takmičenja, drugo mesto osvojila je Milica Petković, članica SK Besna kobila, a prva je njena klupska drugarica, najbolja srpska takmičarka Mia Dedinac.

U kategoriji seniorki, oba dana takmičenja, četvrto mesto osvojila je Rut Štimfl iz Nemačke, članica Tempiš tima, treća je Anastasija Veselinović iz SK Besna kobila Vranje, druga je Anja Novak iz Poljske, a najbolja u ovoj kategoriji je Julija Šlegel iz Nemačke.

U kategoriji seniora, treće mesto prvog dana trke osvojio je Neit Marsar iz Rolerskog kluba Kranj iz Slovenije, drugi je Francis Štimfl iz Nemačke, a šampion u ovoj kategoriji je njegov brat Patrik Štimfl.

Treće mesto pripalo je njenoj klubskoj drugarici Nađi Stamenković, druga je Danica Ilić iz istog kluba, a šampionka u ovoj kategoriji, kao i prvog dana trke je Petra Stojiljković iz SK Besna kobila.

U ženskoj kategoriji, do osam godina, treća je njena klubska drugarica Dunja Stojiljković, srebrom se okitila Dunja Đokić iz Niša, a zlatom, Dunja Arsić članica SK Besna kobila Vranje.

U kategoriji dečaka do osam godina, treći je Nikola Kostadinović član SK Besna kobila, drugo mesto osvojio je njegov rođeni brat i šampion u Srbiji u ovoj kategoriji Strahinja Kostadinović, a prvi je Mateus Kapala iz Poljske.

Treće mesto u ženskoj  kategoriji do deset godina,  osvojila je Ana Živković članica SK Osa iz Kragujevca, druga je Petra Ljubisavljević iz Vranja, a najbolja u ovoj kategoriji je Vranjanka Maša Jović.

 Treće mesto u kategoriji do 12 godina,  pripalo je Anikiji Premović članici SK Osa iz Kragujevca, druga je Stefana Stojanović SK Besna kobila, a zlatom se okitila njena drugarica iz kluba Anastasija Stojanović.

Tadija Ljubisavljević član SK Besna kobila, a šampion u ovoj kategoriji je Georg Šmalc iz Letonije, bio je drugi u kategoriji dečaka do 12 godina, a šampion u ovoj kategoriji je Georg Šmalc iz Letonije.

U kategoriji devojčica do 16 godina treće mesto osvojila je Italijanka Katerina Sirigoi, druga je Karolina Aratajči iz Poljske, a šampionka u ovoj kategoriji je Iga Bartovska iz Poljske.

U kategoriji seniora treće mesto osvojilo je Aleš Sever iz Italije, drugi je Francis Štimfl iz Nemačke, a šampion u ovoj kategoriji, Patrik Štimfl.

Nagradu za najbrže postignuto vreme oba dana takmičenja osvojila je Mia Dedinac iz Vranja koja je osvojila treće mesto, druga je Anja Novak iz Poljske, a za najbržu takmičarku proglašena je Julija Šlegel iz Nemačke.

Treći takmičar za najbolje postignuto vreme u oba dana trke je Georg Šmalc iz Letonije, drugi je Nemac Francis Štimfl, a najbrži je njegov brat Patrik Štimfl.

Poklone za sve takmičare obezbedio je Tempiš.

TK

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta "Sportsko-kulturni identitet Grada Vranja", uz podršku Grada Vranja po medijskom konkursu u 2019. godini.

Stavovi izneti u tekstu ne predstavljaju nužno stavove organa koji je opredelio sredstva.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240