Foto: Portal Vranjske
Najnoviji sukob na relaciji Dinamo, dakle predsednik Dragan Antić Recko i Novica Tončev, predsednik FS RIS, izbio je oko mogućnosti takmičenja ŽFK Dinamo u Razvojnoj ligi.

Koliko se u Dinamu trse da je njihov novi klub sprečen da se takmiči, toliko FS RIS (čitaj:Tončev) ne žele da popuste u čitavoj priči, i eto problema pre svega za fudbal na jugu Srbiije.

Poslanikk Tončev, viđeniji socijalista i predsednik FS RIS hladne glave opominje da ŽFK Dinamo nikada nije valjano registrovan, da praktično pravno ne postoji i da kao takav nema uslova da se takmiči.

- Ovo je klasičan primer prikrivanja sopstvenog nerada prebacivanjem krivice na drugog. FS RIS nikada nije dobio potpun zahtev za uvrštavanje ŽFK Dinamo u razvojnu ligu RIS sa svim elementima predviđenim propozicijama takmičenja. Više puta su ljudi iz tzv. ŽFK Dinamo obećavali dostavu dokumentacije ali do toga nije došlo. Očigledno je da su u Dinamu jači na rečima nego na delu kada nisu sposobni da izvrše običnu registraciju kluba u APR-u - kaže Tončev.

Registracija u APR-u je, prema Tončevu, osnovni uslov da neki klub postoji i takmiči se, a kako ovde toga nema, nema ni takmičenja za Vranjanke.

- Antić vešto koristi svoje neznanje i svoju nesposobnost da na još jedan način "napadne" FS RIS i mene lično. FS RIS je oduvek a i sada od kada sam ja na njegovom čelu radio i radiće u skladu sa zakonom i u skladu sa aktima FSS, jer samo tako možemo da sprovedemo legitimno takmičenje - kaže Tončev.

Prema njegovim rečima, ŽFK Dinamo" je više puta „moljen“ da ubrza registraciju, zbog njih je odlagana konferencija ŽF klubova i žreb za početak sezone...

- Sezona u Razvojnoj ligi počinje u subotu, a FS RIS-u još nije dostavljeno rešenje APR-a i nažalost nismo u mogućnosti da se uverimo u postojanje ŽFK Dinamo - kaže Tončev.

On na kraju nije propustio priliku da bude i zajedljiv, jer je Dinamu poželeo uspeh u naredoj sezoni ali i ponudio svu pomoć u registraciji ŽFK-a, „jer je očigledno da gospodin Antić i njegovi "sateliti" za to nisu sposobni“.

Izvor: Portal Vranjske

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240