...
Politika

Ristić: Vranjski odbor pristupio Narodnom pokretu Srbije Miroslava Mikija Aleksića

Narodni pokret Srbije u Vranju oglasio se prvim saopštenjem za medije koje prenosimo u celosti.

Đorđe Ristić navodi da su on i njegovi saradnici koji su činili Gradski odbor Narodne stranke Vranje odlučili da istupe iz Narodne stranke i kolektivno pristupe osnivanju Narodnog pokreta Srbije sa Miroslavom Aleksićem na čelu.

S obzirom da je Gradski odbor Narodne stranke Vranje bio jedan od odbora koji je javno potpisao predlog za sazivanje vanredne Skupštine Narodne stranke i podržao kandidaturu Miroslava Aleksića za predsednika stranke, kao i dešavanja koja su usledila nakon uzurpiranja svih organa stranke od strane Vuka Jeremića a zloupotrebom Statuta stranke, ovakva naša odluka je bila logična i jedino moguća.

Naime Gradskom odboru Vranje je mandat istekao 30. juna ove godine, a sve odluke koje je odbor doneo su donete pre ovog datuma tako da su iste bile validne u potpunosti. Mi smo blagovremeno, 13. jula podneli zahtev za sazivanje treće redovne Skupštine Gradskog odbora, sve u skladu sa Statutom na koji se Vuk Jeremić toliko poziva, međutim, novoizabrani Izvršni odbor je ostao nem na naš zahtev do današnjeg dana, verujem iz razloga naše podrške Miroslavu Aleksiću i neslaganja sa načinom kojim strankom rukovodi Vuk Jeremić, čime smo mi kao odbor bili onemogućeni da ravnopravno učestvujemo na Skupštinu Narodne stranke zakazanu za 22. oktobar.

Mi, koji smo stranku gradili od temelja, evo već skoro 6 godina, ulagali naš trud, vreme i novac, pružanjem podrške Miroslavu Aleksiću za kandidaturu, od strane nekih naših kolega iz stranke proglašeni smo pučistima, izdajnicima i saradnicima službe i režima. Zatim je smenjen Miroslav Aleksić sa mesta predsednika Izvršnog odbora, kao i poverenik za omladinu i predsednik pokrajinskog odbora za KiM, koji su ujedno po funkciji bili i članovi predsedništva te je novim kooptiranjem ljudi bliskih Vuku Jeremiću on dobio dvotrećinsku većinu u predsedništvo, čime je počelo dalje „silovanje“ Statuta stranke i smena 47 poverenika u samo jednom danu, a sve to kako bi se Jeremiću obezbedila veštačka većina za predstojeću Skupštinu.

Sve ove zloupotrebe Statuta i organa stranke od strane Vuka Jeremića i stavljanja istih pod njegovom kontrolom, navelo nas je na zaključak da se u Narodnoj stranci ne mogu ostvariti nikakvi demokratski izbori, te da je stranka postala jedna nedemokratska, autoritarna organizacija u kojoj se stavovi i mišljenja većine ne poštuju već se svi organi zloupotrebljavaju i stavljaju u službu isključivo Vuka Jeremića i njegovog opstanka na funkciji predsednika, ističe Ristić.

Stoga smo svi mi koji smo aktivno učestvovali u radu Gradskog odbora Vranje, zajedno sa još 105 odbora i povereništava širom Srbije odlučili da kolektivno napustimo Narodnu stranku i krenemo u osnivanje Narodnog pokreta Srbije kao nove organizacije na čelu sa Miroslavom Aleksićem, ne želeći da gubimo vreme unutarstranačkim borbama i prepucavanjima, već ćemo sav naš rad i trud, kao i do sada, usmeriti isključivo ka rušenju ovog nakaradnog režima, a našim sada već bivšim kolegama koji su ostali u Narodnoj stranci želimo svu sreću i mnogo uspeha u daljem radu, navodi se u saopštenju Đorđa Ristića iz Narodnog pokreta Srbije u Vranju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.