Dinamo gostuje u Novom Sadu, u okviru 15. kola Prve lige Srbije.  Vranjski fudbalski klub sastaće se sa novosadskim Kabelom.

U pitanju je  novajlija u Prvoj ligi Srbije. Radi se klubu sa tradicijom dugom skoro devet decenija, koji je za dve sezone preskočio dva ranga takmičenja i našao se u Prvoj ligi Srbije.

Po rečima šefa stručnog štaba Vranjanaca Radmila Jovanovića, Dinamo se nalazi u teškoj situaciji, zato što u Novi Sad putuju bez četiri igrača, koji neće igrati zbog povreda: Jovanovića, Markovića, Mitića i Zlatkovića.

"Na treningu se desila velika tragedija. Zlatković je povredio koleno. Povreda je toliko ozbiljna, da je sigurno da ćemo morati bez njega da nastavimo prvenstvo", naglašava Jovanović.

"Kabel je dobra, školovana ekipa, koju shvatamo veoma ozbiljno. Igrački kadar sa kojim raspolažemo trenutno, mora se ozbiljno suprotstaviti timu iz Novog Sada", kaže trener Dinama.

"Tačno je da imamo problem sa povređenim igračima. Ali mi smo Dinamo i sa igračima koji su na raspolaganju idemo na pobedu. Mi jurimo Super ligu. Poštujemo ekipu Kabela, ali sa ovim momcima koji će igrati i koji su spremni, idemo na pobedu", kaže kapiten Mlađan Stevanović.

TK