...
Politika
Trending

Glasajte za Vranje budućnosti: Jedinstvena Srbija na putu ka kulturnom, socijalnom i turističkom procvatu

Vranje, grad sa bogatom istorijom, jedinstvenom kuhinjom i autentičnim specijalitetima, krije u sebi potencijal za turistički i kulturni procvat. Razgovarali smo sa Gordanom Dimitrijević, direktorkom Javne ustanove Narodni univerzitet i članicom Jedinstvene Srbije u Vranju, koja nam je otkrila kako Jedinstvena Srbija planira unaprediti kulturnu, socijalnu i turističku scenu grada.

Prema njenim rečima, Vranje se ponosi svojim materijalnim i nematerijalnim istorijskim spomenicima, no neki od značajnih simbola, poput Amama i Markovog kaleta, ostaju zapostavljeni. Jedinstvena Srbija se zalaže za revitalizaciju ovih dragocenosti kako bi turisti imali potpunu sliku grada. Brendiranje hrane, posebno poznatih specijaliteta, će dodatno ojačati kulturni identitet Vranja. Osim po Bori Stankoviću i trubačima, Vranje ima i druge kulturno-istorijske ličnosti koje zaslužuju pažnju.

Pored toga, jedan od ključnih fokusa Jedinstvene Srbije je podrška osobama sa invaliditetom i deci koja pohađaju školu po individualnim obrazovnim planovima. Njima je neophodna adekvatna podrška u vidu pratilaca kako bi inkluzivna nastava bila uspešna. Osim toga, svestrana briga o osobama sa invaliditetom obuhvata i neophodnost izgradnje zatvorenog bazena. Nedostatak ovakvog objekta predstavlja ozbiljan problem, posebno za osobe sa razvojnim teškoćama, za koje je plivanje od izuzetnog značaja. Jedinstvena Srbija se odlučno zalaže za uklanjanje arhitektonskih barijera i obezbeđivanje pristupačnosti kako bi omogućila svim građanima, bez obzira na njihove fizičke sposobnosti, da uživaju u svim aspektima života u Vranju.

Unapređenje u oblastima kulture, socijale i turizma, ne samo da će oživeti lokalnu ekonomiju već će i stvoriti inkluzivnije društvo, gde svaki građanin, bez obzira na svoje sposobnosti, ima priliku u potpunosti se radovati svim blagodatima grada. Takođe, unapređenje turističke ponude i kulturnih događaja u Vranju ne samo da će privući posetioce već će i povećati svest o kulturnom i istorijskom nasleđu, čineći ga dostupnim i cenjenim za sadašnje i buduće generacije. Sve ove promene predstavljaju ključnu investiciju u budućnost Vranja, stvarajući prosperitetno, otvoreno i uključujuće društvo.

FOTO/ GrO Jedinstvene Srbije

Ujedinjeni, Vranjanci mogu postići velike promene. Jedinstvena Srbija ima jasnu viziju za grad, a njen plan obuhvata sve aspekte života – od očuvanja kulturne baštine do pružanja podrške najranjivijim grupama u društvu. Dajte svoj glas za prosperitet Vranja, za bolju budućnost svih nas. Naš grad zaslužuje da zablista u punom sjaju, a to možemo postići samo zajedno, jedinstveni u podršci broju 3. na izbornoj listi 17. decembra. Glasajte za Jedinstvenu Srbiju, jer zajedno možemo više!

Predizborni marketing

Back to top button
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.