BG Mibras uprkos blokadi otpisao višemilionska potraživanja firmi Big Bull Foods

Štampa

Kompanija „BG Mibras“ d.o.o iz Beograda čiji je glavni fokus poslovanja  trgovina proizvodima od mesa,u blokadi je već 160 dana i to prema podacima NBS u iznosu od 157.195.960,00 dinara. Uprkos tome,BG MIBRAS ,koji je 2013.godine preuzeo i  kapacitete kompanije „AGROŽIV a.d."iz Žitišta je  kompaniji "Big Bull Foods" iz  Bačinaca otpisao potraživanja u iznosu prema UPPR-u od čak 827.745.851,20 dinara,stoji u krivičnoj prijavi upućenoj Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici od strane S.P koji tvrdi da je oštećen, i da je prema usmenom dogovoru ranije bio član privrednog društva “BG MIBRAS”.

Krivičnu  prijavu je podneo  protiv Željka Miloševića,direktora “BG MIBRAS-a” zbog kako se navodi krivičnog dela zloupotrebe položaja odgovornog lica i krivičnog dela oštećenje poverioca.

Iako upozoren krivičnom prijavom,stečajni sudija Privrednog suda u Sremskoj Mitrovici Dragan Lalić 26.jula 2016.godine usvaja UPPR(unapred pripremljeni plan reorganizacije) iako se na taj način  direktno ugrožavaju prava poverioca a privredno društvo BG MIBRAS dovodi u stečaj TV Info Puls je i pre ali i nakon izglasavanja UPPR-a poslala pitanja Privrednom sudu u Sremskoj Mitrovici na koja nadležni još uvek nisu odgovorili.

Kako je kompaniju Big Bull foods kupila niška firma Biftek,jedna od tri vodeće industrije mesa u Srbiji,tv Info Puls je i njima uputila pitanja,s obzirom da kao kupci moraju da znaju situaciju u BG MIBRASU.

Predstavnici Bifteka su nam odgovorili da su oni samo izrazili želju da preuzmu firmu Big Bull foods preko stečajnog postupka bez ikakvih tereta,a da poverioci mogu uložiti žalbu na rešenje suda.

U svakom slučaju,ostaje da se vidi reakcija Višeg javnog tužilaštva pred kojim je pokrenut postupak.