Društvo

Šta će biti sa neasfaltiranim trotoarima u Cetinjskoj ulici? (VIDEO)

Stanovnici Cetinjske ulice suočavaju se sa ozbiljnim problemima vezanim za neasfaltirane trotoare i ivičnjake koji su visoko postavljeni.

To stvara niz problema za ovu zajednicu sa velikim brojem male dece. Sve što žele u ovom trenutku je da nakon dugog niza godina dobiju normalan pristup svojim kućama.

Zamislite malu decu koja svakodnevno trče nedavno asfaltiranom, Cetinjskom ulicom, kako bi došla do škole ili igrališta.

Kako je objasnila majka troje dece i stanovnica Cetinjske ulice Milena Perić, na tom putu, umesto sigurnih trotoara, susreću se s oštrim ivičnjacima, puknutim betonom i neravnim površinama.

To znači da nigde ne mogu poći bez roditelja koji će paziti da ne padnu ili se ne povrede dok hodaju ili voze bicikle, što im nesumnjivo otežava svakodnevno funkcionisanje.

Ako se ivičnjaci i trotoari ne urede, postoji opasnost od ozbiljnih povreda. Ova situacija zahteva hitno rešavanje jer sigurnost dece i svih građana mora biti prioritet.

Pomoćnik gradonačelnika Vranja za komunalnu delatnost, infrastrukturu i inspekcijske poslove, Saša Pašić, izjavio je za TV Info Puls da će problem nesređenih trotoara u Cetinjskoj ulici u narednom periodu biti rešen.

On je naglasio da se to mora obaviti naknadno, jer trotoari nisu bili predviđeni planom i programom uporedo sa samim asfaltiranjem, odnosno istim projektom.

Nadležni organi će intervenisati kako bi se osigurala sigurna i pristupačna infrastruktura za sve građane, posebno za mališane.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button