Hronika
Trending

Određen pritvor osumnjičenima za pucnjavu i tuču u Vranju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju, po nalogu tužioca Višeg javnog tužilaštva u Vranju, uhapsili su M. M. (1985), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i M. M. (1989), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju u pomaganju.

Kako se sumnja, jutros je u Ulici Kraljevića Marka u Vranju, najpre došlo do svađe i tuče između osumnjičenih i još četiri muške osobe iz Vranja starosti 42, 36, 20 i 17 godina, nakon čega je M. M. (1985) iz pištolja ispalio više hitaca i naneo lake telesne povrede četrdesetdvogodišnjem, tridesetšestogodišnjem i dvadesetogodišnjem muškarcu.

M. M. se sumnjiči da je pomagao izvršenje ovog krivičnog dela tako što je metalnom palicom udarao oštećene, otklanjao prepreke za izvršnje krivičnog dela i onemogućavao oštećenima da pruže otpor ili da odu sa lica mesta.

Potom je M. M. (1985), prilikom udaljavanja sa lica mesta, svojim vozilom udario u drugo parkirano vozilo, nakon čega je, kako se sumnja, u nastavljenoj tuči sa akterima, zadobio teške telesne povrede.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

Back to top button