...
Kultura
Trending

Ovog vikenda dve predstave i tri filma

U petak, 29. marta, od 19 časova u vranjskom teatru je predstava „Ništa nećemo zaboraviti“, koja je rađena po motivima romana „Kanjec filjma“ i „Ista priča“ Vere Cenić.

„Priča o čoveku koji preko agencije pokušava da se oženi, ali mu oni greškom, umesto žene šalju muškarca, naišla je na dopadanje gde god se prikazivala“, stoji u opisu ovog pozorišnog komada. U nedelju, 31. marta, na dečjoj sceni od 12 časova je predstava „Pinokio“ u režiji Darka Kovačovskog.

Kada je u pitanju bioskopski repertoar ove subote, 30. marta, biće prikazana tri filma. Od 12 časova je animirani film „Kantervilski duh“. „Radnja filma je u Engleskoj s kraja devetnaestog veka, kada naučni pronalazak donosi nove poglede na svet. Moderna američka porodica useljava se u svoju tek kupljenu seosku kuću, koju okružuju duhovi. Ser Simon Kantervil uspešno pohodi terenom više od tri stotine godina, ali u momentu kada pokušava da uplaši nove ukućane susreće se sa novim izazovima.“ stoji u opisu filma.

Od 18 časova biće prikazan film „Ruski konzul“. „Glavni junak filma, srpski doktor Ilija Jugović po kazni dobija premeštaj u bolnicu u Prizrenu. Tu upoznaje profesora istorije Ljuba Božovića, ruskog konzula, naizgled psihijatrijskog pacijenta koji tvrdi da će uskoro “Rusija opet postati Rusija, a Kosovo će opet biti srpsko”. Protiv Božovića se okreću lokalni albanski moćnici, separatisti. Oni pokušavaju da isele Božovića ali u njegovu zaštitu staje doktor Jugović“, radnja je ovog filma.

U 21 sat je film „Godzila i Kong – Novo carstvo“. „Nova avantura koja stavlja moćnog Konga i strašnog Godzilu u borbu protiv kolosalne pretnje skrivene unutar našeg sveta. U filmu se dublje istražuje istorija ovih titana i njihovog porekla, kao i tajne Ostrva lobanja, otkrivajući mitološku bitku koja je oblikovala ova izvanredna bića i zauvek ih povezala sa čovečanstvom“, stoji u opisu filma.

Karte za sve bioskopske i pozorišne programe se mogu kupiti na biletarnici ili onlajn na sajtu Pozorišta.

Back to top button
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.