Neobično otkriće šokiralo je građane Australije kada su iz vode izvukli ajkulu kakvu nisu videli još od pre 85 godina. Džejms Oven i njegova posada su sasvim slučajno uhvatili ogormnu ajkulu....

Uhvaćena ajkula bila je dugačka  6,3 metara i teška 3 tone. Ribar Džejms Oven odlučio je da ulovljenu ajkulu ne proda, već da donira ovu retku ribu za naučno-istraživački rad.!

Naučnici su sa oduševljenjem prihvatili ovakvu ponudu i pohvalili postupak ribara Džejmsa  koji je upecao ovu ribu i objasnili da je reč o izuzetno sposobnom čoveku.

Ogormna ajkula duga 6,3 metara i teška gotovo 3 tone donirana je muzeju “Viktorija”, a odatle kažu da ovu vrstu nisu videli od 1930. godine, tako da je ovo stvarno značajan trenutak za naučno-istraživački rad. Takođe, u Portlandu je 1883. godine uhvaćena ova vrsta životinje, a muzej je sačuvao njene zube i kožu.

"Pokušaćemo da obavimo detaljnija ispitivanja i dođemo do novih informacija, na taj način ćemo dobiti sliku o ovoj vrsti" izjavila je medijima menadžerka muzeja Dajan Brej

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240