Promovisana monografija „Кulturno-privredno udruženje Vranjanaca u Beogradu 1921 – 1941”

U organizaciji Zavičajnog udruženja Vranjanaca u Beogradu ,,Žuto cveće’’, u Kući Кralja Petra l na Senjaku, održana je promocija monografije „Кulturno-privredno udruženje Vranjanaca u Beogradu 1921 – 1941”, kojoj su prisustvovale zamenica gradonačelnika Zorica Jović i gradska većnica Izabela Savić.

U petak humanitarna aukcija slika za Vukana

Umetnička dela koja će se naći na aukciji za Vukana Stoiljkovića, u organizaciji Roditeljstva plus i Narodnog univerziteta, mogu da se razgledaju u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju počev od 10. pa sve do 13. maja u 13 časova.

Promocija romana Prvi srpski tajkun sutra u Vranju

Promocija romana Prvi srpski tajkun autora Aleksandra Saše Gajovića, bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu kulture, biće održana u utorak 10. maja u Vranju.

Otvorene muzičke svečanosti Maj mesec muzike

Koncertom pod nazivom ,,Ka zvezdama'' kamernog orkestra ,,Amorozo'' sa solistom Nikolom Pakovićem na harmonici u Pozorištu ,,Bora Stanković'' počela je tradicionalna manifestacija ,,Maj mesec muzike''.

Narodnom muzeju Vranje značajna podrška ministarstva kulture i informisanja

Narodni muzej Vranje na konkursima Ministarstva kulture i informisanja RS dobio je značajnu finansijsku podršku za realizaciju nekoliko značajnih projekata koji se tiču terenskog istraživanja, tehničke zaštite muzejskih predmeta, digitalizacije, uređenja prostora, izdavačke delatnosti i dela programskog rada.

Usvojen program Vranjskog kulturnog leta 2022

Na sastanku Organizacionog odbora kulturno – turističke manifestacije ,,Vranjsko kulturno leto 2022'' usvojen je program manifestacije, kojim su predviđeni brojni događaji od maja do septembra.

Izložbe u Beogradu povodom obeležavanja 950 godina od osnivanja manastira Prepodobnog Prohora Pčinjskog i 100 godina od upokojenja kralja Petra I Karađorđevića

Povodom devet i po vekova od osnivanja Manastira Prohor Pčinjski i stogodišnjice upokojenja Kralja Petra I Karađorđevića, u kući Kralja Petra u Beogradu biće održan višednevni program tokom koga je planirana izložba i promocije značajnih monografija objavljenih povodom ovih jubileja.

Biblioteka formira Odeljenje za digitalizaciju

Na osnovu Rešenja Ministarstva kulture i informisanja o dodeli sredstava za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti digitalizacije kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva u 2022. godine, Javna biblioteka „Bora Stanković“ dobila je sredstva za realizaciju projekta „Formiranje Odeljenja za digitalizaciju Javne biblioteke Bora Stanković Vranje sa matičnom funkcijom za Pčinjski i Kosovsko-Pomoravski okrug“.

Tokom vikenda u pozorištu dva filma i dečja predstava

Na repertoaru vranjskog bioskopskog ove subotu, 7. maja, su dva filma.

Počinje manifestacija Maj mesec muzike 2022

Tradicionalne muzičke svečanosti ,,Maj mesec muzike'' počeće u sredu, 4. maja, nastupom Nikole Pekovića na harmonici i Kamernog orkestra Amorozo, koncertom pod nazivom ,,Ka zvezdama,’’ od 20 časova u velikoj sali vranjskog pozorišta.

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240