Dr Bojan Ilić: Sa Кovidom 19 nažalost, dočekujemo i ovu Novu godinu

Doktor Bojan Ilić radi u Кovid sistemu Zdravstvenog centra Vranje od maja prošle godine.

Najvećim delom je bio angažovan tokom velikih talasa zaražavanja u Кovidu 2 u zgradi stare Hirurgije, dok je manji deo vremena lečio pacijente zaražene korona virusom u Кovidu 1 u zgradi Psihijatrije, vranjske Bolnice.

Od maja ove godine je na specijalističkim studijama za kliničku biohemiju.

Preležao je infekciju izazvanu Кovid 19 virusom, vakcinisan je sa dve doze Fajzerove vakcine i shodno pravilima ovih dana primiće i treću, buster dozu Fajzer vakcine.

"Ja vrlo često kažem da na žalost, mi sada živimo sa Кovidom ali i Кovid živi sa nama već duže vreme. Mi, zdravstveni radnici smo se najviše nadali da ćemo sa nabavkom vakcina, mogućnošću da možemo da izaberemo vakcinu, vrlo brzo i da se izborimo sa ovom nepredvidivom pošasti.

Vakcinacija i dalje jeste jedina opcija koja će nam pomoći da u bolnicama imamo što manje pacijenata, ali i da konačno zauzdamo pandemiju." - ističe na početku razgovora mladi dr Bojan.

"Pored medicinskog dela vezanog za lečenje naših pacijenata, koji svi mi u Кovidu obavljamo savesno, stručno i odgovorno, prateći važeće protokole, dajući pri tome veliki procenat sebe, svesno stavljajući porodicu i karijeru u drugi plan, svesni smo toga da su naši pacijenti u uslovima kada im je pored lečenja i medicinske nege potreban i dodatni mir i podstrek za ozdravljenjem koji se postiže specifičnim odnosom koji naše medicinsko osoblje svakodnevno gradi sa njima, da ne govorim o maksimalnoj dostupnosti svih nas u Кovidu 24 sata neprestano za naše bolesnike." - naglašava dr Bojan Ilić i dodaje:

"Ja, kao doktor saosećam sve muke kroz koje prolaze moji pacijenti. Upravo iz tog razloga, svi mi koji radimo ovde, trudimo se da gradimo pozitivan duh, te smo tako uz naše darovite medicinske sestre svi zajedno doprineli da prostor u kovid bolnicama oplemenimo i prilagodimo predstojećim Novogodišnjim i Božićnim praznicima, da i na taj način olakšamo boravak pacijentima u bolnici i da im pomognemo.".

Telefon za informisanje članova porodica pacijenata o stanju pacijenata koji su na lečenju u kovid bolnicama koji je rukovodstvo Zdravstvenog centra Vranje omogućilo mnogo olakšava posao zdravstvenim radnicima.

Porodice svakodnevno dobijaju informacije od dežurnih lekara.

"Nada u izlečenje naših pacijenata nije samo njihova. Mi, zdravstveni radnici činimo sve da ona postane stvarnost i najsrećniji smo kada pacijent izlečen odlazi kući.


Već četiri dana nema preminulih u kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje i naše želje su da tako i ostane, i da nam što manje pacijenata dočeka Novu godinu ovde sa nama." - optimističan je dr Bojan Ilić i podseća sve:

"Jedini način i put ka tome, da provedemo Novogodišnje i Božićne praznike sa svojim najmilijima je vakcinacija i treba iskoristiti ovo vreme upravo za to!".

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240