Mihajlović: Struja mora da poskupi, još se ne zna kada i koliko

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da struja u Srbiji mora da poskupi, ali da se još ne zna kada će to biti ni koliko će tačno poskupljenje iznositi.

Ona je za Tanjug uoči međunarodne konferencije „Energetika i Balkan: tranzicija ka obnovljivim izvorima i poboljšanje energetskih veza” izjavila da je stav ministarstva koje vodi da bi poskupljenje trebalo da usledi što pre.

Kada je reč o procentu poskupljenja navela je da njega ne određuje Ministarstvo rudarstva i energetike (MRE) već Agencija za energetiku, ali kako je rekla, poskupljenje mora da bude održivo.

Istakla je i da je neophodno da se struja štedi i da je MRE u tom smislu u poslednje dve godine radilo na projektu energetske efikasnosti upravo da bi se uštedela električna energija.

Mihajlović je naglasila da jeftine energije odavno nema ali da su se stvari u prethodnih godinu i po dana i pogoršale jer su poskupeli i nafta, i naftni derivati, gas i ugalj a potpuno je i matematički i finansijski jasno da mora da poskupi i struja.

„To je neophodno i kako bismo se spremili za sledeću zimu a drugi razlog jeste i što se Elektroprivredom Srbije kao najvažnijim preduzećem u proteklih šest godina rukovodilo katastrofalno a EPS mora iz ove krize da izađe ne na kolenima već na nogama”, naglasila je ministarka.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240