Završena sednica Gradskog veća

Na 89. sednici Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković, između ostalog usvojen je Tekst javnog poziva za dodelu podsticajnih sredstava u poljoprivredi u 2022. godini na teritoriji grada Vranja.

Za ove namene iz budžeta grada opredeljena su sredstva u visini od 2 miliona dinara.

Takođe, gradski većnici razmatrali su i usvojili Predloge odluka o utvrđivanju vrste i obima nagrađivanja učenika iz budžeta grada Vranja u ovoj godini i dodeli sredstava za finansiranje i  sufinansiranje projekata za realizaciju usluga socijalne zaštite.

Takođe, usvojeni su Tekstovi javnih poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji grada Vranja i za sufinansiranje mere energetske sanacije porodičnih kuća putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe za 2022. godinu.

Na sednici je usvojen i Predlog rešenja o obrazovanju Organizacionog odbora za realizaciju Programa proslave obeležavanja  gradske slave grada Vranja.

Gradski većnici prihvatili su i zahteve Mesnih zajednica ,,Donji Asambair” i ,,Šaprance” za izmenu finansijskih planova za 2022. godinu, kako bi sredstva u visini od 120.000, odnosno 200.000 dinara, bila uplaćena na namenski račun za lečenje Vukana.

Na današnjoj sednici formirana je radna grupa za izradu Strategije razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja  grada Vranja za period od 2023-2030. godine.

Takođe, obrazovana je radna grupa za izradu LAP-a za period od 2022. do 2025. godine za socijalnu inkluziju Roma i Romkinja na teritoriji grada Vranja i prihvaćena odluka o pristupanju izradi ovog plana.

Razmatran je i prihvaćen predlog Odeljenja za urbanizam za korišćenje javne površine za postavljanje privremenih objekata u promotivne svrhe.

Predlog se odnosi na zahtev kompanije ,,Teklas” Vladičin Han, da u cilju podele promotivnog materijala i pružanja informacija o kompaniji, u subotu, 14. maja, u periodu od 11 do 14 časova, u gornjem delu šetališta bude postavljen promotivni štand.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240