Drugi Svetoprohorski monaški sabor krajem oktobra u Prohoru Pčinjskom

Drugi Svetoprohorski monaški sabor u Manastiru Prohor Pčinjski biće održan 30. i 31 oktobra ove godine, uoči praznika Prepodobnog Prohora Pčinjskog.

Sabor, kojeg organizuje Eparhija vranjska, uz saradnju sa Manastirom Hilandarom, a pod pokroviteljstvom Svetog arhijerejskog Sinoda Srpske pravoslavne crkve, ima duhovni, naučni i obrazovni karakter, navode iz vranjske eparhije.

"Monaški sabor je prevashodno namenjen duhovnoj koristi, podršci i unapređenju monaštva.

S radošću obaveštavamo i pozivamo da eparhije Srpske pravoslavne crkve, zbog ograničenog prostora, mogu da pošalju do dva svoja predstavnika na ovaj monaški sabor, koji će se završiti manastirskom slavom 1. novembra", navodi se u saopštenju Eparhije vranjske.

Prijavljivanje za monaški sabor biće najkasnije do 10. oktobra na mejl Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. ili na telefon 066/8885291.

Podsećanja radi, Prvi međunarodni monaški sabor održan je 30. i 31. oktobra 2020. godine u Manastiru Prohor Pčinjski, povodom 950 godina od osnivanja tog manastira.

PRATITE NAS