Javna prezentacija urbanističkog projekta za izgradnju fudbalskog stadiona u Vranju

Javna prezentacija urbanističkog projekta za izgradnju fudbalskog stadiona po UEFA-a standardima u Vranju, u trajanju od sedam dana, održaće se u periodu od utorka 26. septembra do ponedeljka 2. oktobra.

Projekat će moći da se pogleda svakog dana od 11 do 13 časova u prostorijama Odeljenja za urbanizam, imovinsko pravne poslove, komunalno stambene delatnosti i zaštitu životne sredine, u Ulici Ive Lole Ribara broj 1 (I sprat, kancelarija broj 6).

Urbanistički projekat će biti izložen u ulaznom holu, kao i u prostorijama Odeljenja za urbanizam, imovinsko pravne poslove, komunalno stambene delatnosti i zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Vranja na već pomenutoj adresi, kao i na zvaničnoj internet stranici grada Vranja (www.vranje.org.rs/vesti).

Ovlašćena osoba za davanje obaveštenja o sadržaju javne prezentacije je šef Odseka za urbanizam Jovana Antić, diplomirani inženjer arhitekture (kontakt telefon 017/7155065).

"Pozivaju se sva zainteresovana pravna i fizička lica da obave uvid u urbanistički projekat i da u toku trajanja javne prezentacije dostave svoje primedbe i sugestije u pisanom obliku Odeljenju za urbanizam, imovinsko-pravne poslove, komunalno stambene delatnosti i zaštitu životne sredine", saopšteno je iz Gradske uprave grada Vranja.

Podsećanja radi, novi sportski objekat, umesto na Sportskom centru što je bila prvobitna lokacija, gradiće se na mestu Stadiona Jumko.

Prva procena je bila da će izgradnja stadiona po UEFA standardima koštati oko 15 miliona evra, ali se pretpostavlja da će aktuelna ekonomska kriza, izazvana pandemijom koronavirusa i ratom u Ukrajini, zasigurno povećati, a možda i duplirati troškove.

Iz Gradske uprave je saopšteno da su rešena imovinski pitanja sa kompanijom Jumko u vezi sa budućom izgradnjom.

Stadion bi trebalo da ima oko 9.000 sedećih mesta.

Vranje je jedan od osam gradova u Srbiji u koji su ušli u nacionalni projekat izgradnje stadiona po UEFA standardima, iza kojeg stoji Vlada Srbije.

PRATITE NAS