Vlada odlučila – poskupljuju šećer i piletina

Umesto 102,99 dinara, šećer će od sada koštati 109,99 dinara, propisala je Vlada Srbije novu maksimalnu cenu ove namirnice.

Komisija za kontrolu jedino od Geoksa tražila da vrati 400 miliona dinara državne pomoći, zahtev pred Upravnim sudom

U 2021. godini doneto je jedno rešenje o nezakonitoj državnoj pomoći i zatraženo njeno vraćanje, a firma "Tehnikal development" osporila je tu odluku na Upravnom sudu, rekao je danas predsednik Komisije za dodelu državne pomoći Vladimir Antonijević.

Uredba o ograničavanju cena ostaje na snazi dok traje kriza

Uredba o ograničavanju cena osnovnih životnih namirnica biće na snazi sve dok bude potrebe za njom, ali je izvesno da će država vrlo brzo krenuti sa deregulacijom te odluke, odnosno da će početi da isključuje pojedine namirnice sa te liste, izjavio je Uroš Kandić, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Mali: Minimalna zarada od januara 40.020 dinara

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas, posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta, da će od januara minimalna zarada biti 230 dinara po satu, to jest 40.020 dinara.

Prosečne plate u julu najveće u javnom sektoru, najmanje kod preduzetnika

Prosečna julska neto plata u javnom sektoru je iznosila 76.123 dinara i bila je za više od 4.000 dinara veća od proseka van javnog sektora, koji je iznosio 71.864 dinara, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku (RZS).

Inflacija sve veća – u avgustu dostigla 13,2 odsto

Potrošačke cene u avgustu 2022. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za 13,2 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Sindikati traže minimalac od 43.000 dinara do kraja godine

Predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije (S S S S) i Ujedinjenih granskih sindikata (UGS) Nezavisnost traže da se minimalna cena rada do kraja godine poveća na 43.000 dinara.

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240