Hronika
Trending

Od 25.aprila do 01.maja pojačana kontrola saobraćaja

U periodu od 25. aprila do 1.maja 2024. godine, pripadnici saobraćajne policije sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije („presretačima“), dok će na autoputevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Napominjemo da će u skolu ove akcije, koja se realizuje u saradnji sa organizacijom ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope“), u sredu, 01. maja, u vremenu od 00,00 do 24,00 časa, realizovati akcija „Speed Marathon“, tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno u trajanju od 24 časa.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da daju doprinos efikasnijem sprovođenju akcije i podizanju bezbednosti saobraćaja tako što će predložiti deonice puteva na kojima će pripadnici saobraćajne policije kontrolisati brzinu. Predlozi treba da sadrže preciznu lokaciju, odnosno putni pravac i mogu se odnositi na puteve van naselja i u naselju.

Predloge je potrebno slati na mej adresu Uprave saobraćajne policije usp@mup.gov.rs najkasnije do srede 24. aprila 2024 godine.

Back to top button