Dodeljeni Ugovori o grantovima za 10 preduzetnika sa teritorije Grada Vranja

Pin It

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković  danas je u sali Načelstva potpisao Ugovore o dodeli grantova u vidu opreme i sredstva za rad sa 10 odabranih korisnika projekta ,,Razvoj poslovnih ideja-jednaka šansa za sve“.  

Gradonačelnik je čestitao  dobitnicima i podsetio na početak realizacije ovog važnog projekta.

,,Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja 2022. godine raspisalo je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za sprovođenje inovatnih rešenja u oblasti lokalne politike zapošljavanja.

U lokalnom akcionom planu Grada Vranja, već tri godine postoji mera koje se odnosi na samozapošljavanje, a nama je bio cilj da ljudima koji već imaju zanat i svoju proizvodnju omogućimo da budu vidljivi i da  ih podstaknemo da pokrenu svoju proizvodnju, nabave opremu i razvijaju preduzetnički duh.

Apliciranjem u projektu Grad Vranje dobio je sredstva u iznosu od 57 hiljada evra, od toga 46.770 evra je obezbeđeno od strane Ministarstva za rad, a 10.262 evra je učešće grada.

Danas se potpisuju ugovori sa 10 lica o dodeli grantova u vidu opreme, vrednosti od po 300.000 dinara.

Nakon pokretanja poslovnih aktivnosti, biće sproveden monitoring u trajanju od godinu dana, kao i obuka.

Svim dobitnicama želim puno uspeha u daljem radu i naglašavam da je veoma važno je da ovaj projekat bude održiv i nakon godinu dana i da svoje poslovne aktivnosti i ideje stalno nadograđujete“, rekao je gradonačelnik. 

Pin It

PRATITE NAS