Migranti mučeni i silovani u kampovima na makedonsko-srpskoj granici

Makedonska policija, uz pomoć kolega iz Vranja, pre nekoliko dana otkrila je improvizovane kampove na granici Severne Makedonije i Srbije, u kojima je nekoliko migranata iz Pakistana i Avganistana fizički i psihički zlostavljalo, silovalo i ucenjivalo svoje sunarodnike, objavila je makedonska televizija Telma, a prenosi Nova.rs.

Radi se o nepristupačnom terenu, regiji koja se naziva Toptel, iznad sela Lojane i Vaksince, a u akciji su korišćeni policijski helikopteri. Policija je spasila 35 migranata među kojima je bilo devetoro dece uzrasta od 14 do 15 godina, piše telma.com.mk.

Žrtve su muškarci, žene i deca iz Pakistana i Avganistana. Četvorica monstruma su uhapšeni, u pritvoru su i očekuje ih najmanja kazna od osam godina zatvora, a organizatori kampova za mučenje su u bekstvu.

Dvojica osumnjičenih koji su uhapšeni su petnaestogodišnji maloletnici.

Kroz ove kampove je prošlo stotine migranata od avgusta do novembra, a monstrumi su ih prisilno zadržavali, uzimali im telefone i pasoše, a potom slali fotografije njihovim porodicama kako bi im iznudile novac.

Zarobljeni su bili fizički zlostavljani i silovani. Kako su saopštili nadležni, informacije o lokaciji ovih kampova i koordinate dobili su od kolega iz Vranja, nakon svedočenja jedne od žrtava.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240