Promovisana monografija „Кulturno-privredno udruženje Vranjanaca u Beogradu 1921 – 1941”

U organizaciji Zavičajnog udruženja Vranjanaca u Beogradu ,,Žuto cveće’’, u Kući Кralja Petra l na Senjaku, održana je promocija monografije „Кulturno-privredno udruženje Vranjanaca u Beogradu 1921 – 1941”, kojoj su prisustvovale zamenica gradonačelnika Zorica Jović i gradska većnica Izabela Savić.

U petak humanitarna aukcija slika za Vukana

Umetnička dela koja će se naći na aukciji za Vukana Stoiljkovića, u organizaciji Roditeljstva plus i Narodnog univerziteta, mogu da se razgledaju u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju počev od 10. pa sve do 13. maja u 13 časova.

Biblioteka formira Odeljenje za digitalizaciju

Na osnovu Rešenja Ministarstva kulture i informisanja o dodeli sredstava za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti digitalizacije kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva u 2022. godine, Javna biblioteka „Bora Stanković“ dobila je sredstva za realizaciju projekta „Formiranje Odeljenja za digitalizaciju Javne biblioteke Bora Stanković Vranje sa matičnom funkcijom za Pčinjski i Kosovsko-Pomoravski okrug“.

Tokom vikenda u pozorištu dva filma i dečja predstava

Na repertoaru vranjskog bioskopskog ove subotu, 7. maja, su dva filma.

Narodnom muzeju Vranje značajna podrška ministarstva kulture i informisanja

Narodni muzej Vranje na konkursima Ministarstva kulture i informisanja RS dobio je značajnu finansijsku podršku za realizaciju nekoliko značajnih projekata koji se tiču terenskog istraživanja, tehničke zaštite muzejskih predmeta, digitalizacije, uređenja prostora, izdavačke delatnosti i dela programskog rada.

Promocija romana Prvi srpski tajkun sutra u Vranju

Promocija romana Prvi srpski tajkun autora Aleksandra Saše Gajovića, bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu kulture, biće održana u utorak 10. maja u Vranju.

Usvojen program Vranjskog kulturnog leta 2022

Na sastanku Organizacionog odbora kulturno – turističke manifestacije ,,Vranjsko kulturno leto 2022'' usvojen je program manifestacije, kojim su predviđeni brojni događaji od maja do septembra.

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240