Predavanje o životu i delu Džona V. Frotingama

U znak sećanja na Džona V. Frotingama, dobročinitelja koji je trajno povezao Ameriku i Srbiju, Srpski filantropski forum organizuje onlajn predavanje, koje će održati Tomislav Simonović, autor knjige "Džon V. Frotingam – zaboravljeni srpski dobrotvor”.

BEV: Uskoro monografija Analiza dominantnih motiva u tekstovima pesama sa juga Srbije

okviru projekta „Da znaš“, koji se bavi očuvanjem kulturnog nasleđa juga Srbije, čiji je nosilac Udruženja građana „Borino i evropsko Vranje“, a koji je podržan od Ministarstva kulutre i grada Vranja u decembru biće objavljena monografija „Analiza dominantnih motiva u tekstovima pesama sa juga Srbije“ Aleksandre Dimčić.

Promocija knjige "Grnčari sveta" Katarine Antonijević

U organizaciji Javne biblioteke "Bora Stanković" i Udruženja književnika Vranja, u  četvrtak 02. decembra, u sali Periodike Biblioteke, biće održana promocija knjige "Grnčari sveta", autorke Katarine Antonijević.

Bogat i raznovrstan program Književne kolonije 2021

 

Program ovogodišnje Književne kolonije u organizaciji JU Narodni univerzitet Vranje osmišljen je tako da zadovoljava sve književne ukuse čitalačke publike.

Svečano otvorena Književna kolonija 2021

Gradska većnica za kulturu Izabela Savić otvorila je u svečanoj sali vranjske Gimnazije, sedmu po redu Кnjiževnu koloniju.

Postavka makedonske umetnice u Galeriji univerziteta

„Izohipse iz Afrike’’ naziv je izložbe radova Katerine Despot, umetnice iz Severne Makedonije, koja će biti otvorena u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju u sredu, 1. decembra, u 18 časova.

Bioskopska nedelja u Vranju u znaku najnovijih filmskih ostvarenja

Na repertoaru vranjskog bioskopa danas, 24. i 25. novembra u 20 sati je film Jelene Popović ,,Božiji čovek’’.

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240