Gradski odbor Dveri podržava mirne proteste protiv kovid propusnica

GrO Srpskog pokreta Dveri u Vranju podržava svaki vid mirnih protesta građana protiv uvođenja “kovid propusnica.”

Stav Srpskog pokreta Dveri po pitanju vakcinacije je jasan. Mi se ne protivimo vakcinaciji, ali se decidno protivimo bilo kakvoj vrsti direktne ili indirektne prisilne vakcinacije.

Takođe se protivimo diskriminaciji bilo koje vrste i podelama građana na vakcinisane i nevakcinisane.

Državni vrh u potpunosti je izgubio poverenje građana, pa polovina njih odbija da primi vakcinu jer veruje da je bilo šta što im preporuči ova vlast mnogo opasnije po njihovo zdravlje i bezbednost od bilo kakve bolesti.

U nemogućnosti da utiče na građane, ni politički ni preko struke, kriminalizovana vlast pribegava represivnim merama i produbljuje podele u društvu, prvo kroz ograničenja nevakcinisanim građanima da se slobodno kreću i borave u kafićima i restoranima nakon 22 časa, a zatim i selektivnim uvođenjem mera.

Ne važi, naime, mera zabrane za sve objekte koji okupljaju veći broj građana, već samo za ugostiteljske objekte. Šta je sa kladionicama, tržnim centrima, supermarketima, sportskim halama...?

Da ne govorimo o tome da u većinu ugostiteljskih objekata koji su u vlasništvu ljudi bliskih režimu, kriminalnim krugovima, pa i policiji, nikakva inspekcija ne sme da priviri, i da oni rade neometano bez ikakvih restrikcija.

Jasno je ko stoji iza svih zabrana i mera kao nalogodavac, jer je predsednik Aleksandar Vučić izjavio da bi se on zalagao za obaveznu vakcinaciju da nije Ustava. Na njegovu žalost, Ustav postoji, a on je u obavezi, ne samo da ga poštuje, već i da ga štiti.

Srpski pokret Dveri neće aktivno učestvovati u organizaciji protesta, jer oni ne treba da budu u službi dnevne politike, već odraz želje za slobodom i poštovanjem Ustava građana Srbije.

Ostavljamo našim članovima i simpatizerima slobodu da protestima prisustvuju ako to žele, jer je i cilj samih protesta borba za ljudska prava i slobode.

Navode iz gradskog odbora Pokreta Dveri u Vranju.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240