Poslanik Nikolić: Predložićemo da se razgovori o Kosovu i Metohiji vrate pod okrilje UN

Na sednici Skupštine Srbije predložićemo da se razgovori o Kosovu i Metohiji vrate pod okrilje UN, izjavio je Dragan Nikolić, narodni poslanik Zavetnika iz Vranja.

On je obrazložio da su "dosadašnja iskustva potvrdila da je EU pristrasna".

"Podržava isključivo prištinsku stranu, toleriše sve njihove ispade i očigledno vodi razgovore u pravcu stvaranja države na teritoriji Srbije", smatra Nikolić.

Do najavljene sednice Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji ostalo je manje od deset dana, ali na adrese poslanika parlamenta još nije stigao ni poziv za sednicu, kao ni materijal za raspravu.

Nikolić kaže da se Zavetnici "temeljno pripremaju" za tu sednicu, na čijem zakazivanju su i insistirali.

"Kada saslušamo izveštaj predsednika republike, zauzećemo stav i izneti mišljenje.

Podsetićemo na pogubnost potpisivanja Briselskog sporazuma od strane Srbije, kojim smo se odrekli mnogih atributa državnosti u našoj južnoj pokrajini, a da predstavnici Prištine nisu ispunili nijednu obavezu.

Apostrofiraćemo pogubnost potpisivanja Vašingtonskog sporazuma, koji je Srbiji vezao ruke na međunarodnom planu, naročito na aktivnostima u vezi sa povlačenjem priznanja lažne države Kosovo, koju sponzori nesreće, rata i bombardovanja Srbije uporno stvaraju na suverenoj teritoriji Srbije", rekao je Nikolić.

Podsetio je da je njegova stranka još 2017. godine sačinila i objavila sveobuhvatnu platformu o Kosovu i Metohiji "sa svim koracima koje treba preduzeti, kako na međunarodnom, tako i na unutrašnjem planu".

"Naš stav i uostalom naš zavet je odbrana i očuvanje Kosova i Metohije u okviru Srbije.

Treba postaviti pitanje povlačenja potpisa sa Briselskog i Vašingtonskog sporazuma, jer se radi o političkim, a ne pravno obavezujućim dokumentima.

Nećemo dopustiti da se najavljena sednica parlamenta svede na predsednikov monolog, aplauze njegovih idolopoklonika, pretvaranje grešaka u mudre poteze i poraza u velike pobede.

Ukazaćemo na sve dosadašnje greške, promašaje i poraze srpske pregovaračke strane, prozvati pet-nula glasnogovornika i potom dati predloge u kom pravcu Srbija mora da ide, koje korake da preduzme i da iz defanzive pređe u diplomatsku ofanzivu”, zaključuje poslanik Zavetnika.

izvor/Danas

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240