Vučić: Završetak planiranih projekata na Vlasinskom jezeru bio bi važan za celu zemlju

Pin It

Predsednik Srbije posetu Pčinjskom okrugu završava na Vlasinskom jezeru.

- Teško je pronaći lepše mesto u Srbiji od Vlasinskog jezera - rekao je predsednik.

Predsednik je potom razgovarao sa meštanima o njihovim problemima i pažljivo ih sve saslušao.

Raspitao se o izgradnji kanalizacije u ovom kraju. Prikazani su mu i drugi projekti planirani za ovaj kraj.

- Sve mora da se uradi, svi projekti, i da sve bude kako treba. Mislim da je teško naći lepše mesto od Vlasine, od ovoga što ima Vlasinsko jezereo teško je naći bilo šta lepše od toga u Srbiji - rekao je predsednik.

Istakao je da bi završetak planiranih projekata na Vlasinskom jezeru bio važan za celu zemlju.

Predsednik je razgovarao i o hotelu Vlasina, koji katarska firma, u čijem je vlasništvu treba da proda.

Razgovarao je i sa suprogom čiji je suprug uhapšen zbog nelegalne gradnje.

- Ne pričaj o tome, time optužuješ tužioce i sudije - rekao je predsednik na priču o nepravednoj presudi vlasniku hotela.

- Ne znam ni ko je čovek, ni ko mu je povećao kaznu. Ja ne mogu da sudim tužiocima, kao što ti možeš, kao što bi narod voleo - rekao je predsednik Tončevu.

- Dopalo mi se mesto hotela, pa sam video taj hotel, na divnom je mestu, voleo bih da može da radi i da prima goste, to nema veze sa zakonom - rekao je Vučić.

- Ja neću da utičem ni na koga. Taj stil da su sudije i tužioci zato što mrze nekoga donosili presudu, ja to ne mogu da prihvatim - rekao je predsednik.

- Ja verujem da sudije i tužioci u dobroj veri rade svoj posao. Mislim da je hotel lepo urađen i da je na dobrom mestu - rekao je Vučić.

- Milion stvari mora da se uradi, infrastruktura kompletna, put od Surdulice, od Crne Trave, ovde je sve na divlje građeno. Vlasina je bukvalno blago Srbije - naveo je Vučić.

- Ako ima prostora i mogućnosti, posebno što je taj hotel najlepši na Vlasini, dajte im dozvole, ako imate pravni okvir - naveo je Vučić.

Dodao je da u ovom delu Srbije imaju najlepše brezove šume i najlepši pašnjaci sa krdima divljih konja.

- Sada kada smo izgradili auto-put, moramo da izgradimo te puteve. Treba nam heliodrom ovde - navodi Vučić i ističe da će svi ti projekti jako mnogo koštati.

Pin It

PRATITE NAS