Tončev: Odluka Bjekovića o smeni trojice članova Fudbalskog saveza Srbije sramna i neosnovana

Odluka gospodina Bjekovića da smeni trojicu članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije je i sramna i neosnovana.

Postavlja se pitanje motiva zasto je neko ko ima tako veliko sportsko, ali i životno iskustvo kao obrazloženje za nedopustivu odluku o smeni članova FSS naveo razloge kao što su njihovo izostajanje sa sednice i sl.

Da li je to ,,kosenje sa zdravim razumom ,, ili strah da se ne otkrije glasanje koje su članovi pod obmanom uradili i tako gospodinu Bjekoviću omogucili mesecna primanja od 7000 eura.

U vreme kada je Statut Saveza  jednoglasno izglasan, kada su raspisani izbori na svim nivoima i kada se reprezentacija  sprema za svetsko prvenstvo svi treba da radimo zajedno za najveće dobro našeg fudbala i budemo ujedinjeni, i da ne dopuštamo pojedincima da donose bahate odluke i unose pometnju medju članove FSS, fudbalere, ali i sve ljubitelje fudbala.

Kao član izvršnog odbora FSS, mogu da potvrdim da je Dušan Mrakić prisustvovao svakoj sednici, Saša Bajčetić je čak morao i avionom da dolazi jer je tek u nedelju uveče pozvan na sednicu koja se održala u ponedeljak i na kojoj je smenjen Marko Pantelić, a Dragan Ilic je od 25 sednica Izvrsnog odbora prisustvovao na 22 i jedini je predstavnik amaterskog i razvojnog fudbala.

Ne vidim konstruktivnu i inspirativnu energiju u predsedništvu čija tri člana (Bjeković, Karadžić , Karasi) imaju 250 godina i  jedino što žele je večni fudbalski život i FSS u kojem su oni neprikosnoveni gospodari.

Protiv članova Izvršnog odbora koji su učestvovali na sednici kada je smenjen Marko Pantelić sada se vodi sudski postupak, iako je Jovan Šurbatović, generalni sekretar Saveza jedini koji bi trebalo da odgovara za svoje postupke.

Na toj istoj sednici postavljen je i Bjeković kao zamenik predsednika FSS, mimo svakog zakona jer ne možete postavljati zamenka predsednika kada nemate predsednika.

U statutu FSS u članu 50 decidno je pisalo da “Zamenika predsednika FSS bira Izvršni odbor na predlog predsednika FSS”. Pošto u tom periodu FSS nije imao predsednika jer je Slaviša Kokeza podneo ostavku, jasno je da gospodin Bjeković nije mogao da bude izabran za zamenika predsednika, niti je imao nadležnost da menja članove Izvršnog odbora. 

Pošto je gospodin Bjeković u tom periodu obavljao funkicu potpredsednika Saveza, a i zbog pravnog vakuma dogovoreno je da on vodi Savez do promene statuta i raspisivanja izbora. 

Napominjem da je generalni sekretar Šurbatović tada potpisao nelegalnu odluku o imenovanju Nenada Bjekovića za zamenika predsednika koja je objavljena u Službenom glasniku FSS “Fudbal”, nakon čega se čak gospodin Bjeković nakon toga potpisivao kao zamenik predsednika FSS.

Bitno je naglasiti da na tu sednicu nije hteo da dođe gospodin Karadžić koji je obavljao funkciju počasnog predsednika iako je bio pozvan od strane generalnog sekretara da vodi sednicu.

Navodi se u saopštenju člana Izvršnog odbora FSS Novice Tončeva.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240